Aleš Scháněl oslavil svůj svátek stylově – hattrickem ! Krakovany odskočili Veltrubům na osm bodů.

14.04.2014 20:38

V neděli 13. dubna slavil svůj svátek Aleš Scháněl. V ten den Veletov odehrál další utkání v sezoně 2013-14 doma proti Vrbové Lhotě a Aleš v něm vstřelil tři góly, tedy hattrick – velice stylová oslava svého svátku a velká gratulace! Díky těmto gólům Veletov zase konečně porazil Vrbovou Lhotu a připsal si další důležité tři body do tabulky, ve které se po tomto kole udržel na osmém místě a stáhl náskok Štítar na tři body. První gól utkání padl hned v jeho druhé minutě. Lukáš Veselý rozehrál rohový kop a Tomáš Pavlásek si míč srazil do vlasní sítě, Veletov tak rychle vedl 1 : 0. V 15 minutě se hostům podařilo vyrovnat, když jeden z nich, jmenovitě Martin Řehák, z velkého úhlu poprvé překonal Davida Ježka v brance Veletova. Ve 24 minutě však vstřelil první ze svých tří gólů Aleš Scháněl, když unikl hostující obraně a přesně zakončil. Ani nyní Veletov dlouho nevedl, po půlhodině hry totiž bylo znovu srovnáno, po dalším špatném zákroku Davida Ježka, který neudržel míč v náručí a dovolil hostujícímu Říhovi dorážku. Šest minut před koncem prvního poločasu šel Veletov do vedení po třetí, po dalším úniku a druhém gólu Aleše Scháněla ! Ve 42 minutě mohl dát krásný gól Vašek Jankovský, jeho tvrdou střelu však golman vyrazil. V úplném závěru poločasu se ještě do slibné šance dostal i Pavel Kubka, ani ten ale hostujícího golmana nepřekonal. Až v 58 minutě znovu inkasoval, když svůj hattrick dokonal Aleš Scháněl, střelu Michala Stolárika sice ještě vyrazil, ale na dorážku Aleše už nedosáhl, ten zvýšil na 4 : 2 . Vrbové Lhotě už se podařilo v 75 minutě pouze snížit na 4 : 3. Následnému tlaku hostů už se Veletov ubránil a tři body doma uhájil!

Vedoucí Krakovany znovu navýšili svůj náskok v čele tabulky, doma nezaváhaly a porazili Štítary 3 : 0 . Zaváhali ale druhé Veltruby, ty ve Starém Kolíně prohráli a zůstali na 39 bodech. Na třetí místo se vrátili Tři Dvory vysokou výhrou v Očárech, ty naopak o jedno místo klesli. Na čtvrté místo se dostali Červené Pečky, ty doma otáčeli zápas proti Nebovidům až v posledních desíti minutách zápasu. Nebovidy tak stále zůstávají beznadějně poslední. Na páté místo spadla právě Vrbová Lhota, Veletov zůstal osmý se tříbodovou ztrátou na Štítary. Předposlední Týnec si polepšil o jeden bod za prohru po penaltách v Sendražicích. Domácí týmy s výjimkou Ovčár doma v tomto kole nezaváhali a zvítězili…

Zápasy dalšího kola začínají v 17.00 hodin. Veletov nastoupí v neděli ve Třech Dvorech. Krakovany hrají v sobotu na Hradišťku a Červené Pečky ve Štítarech. Poslední Nebovidy hostí Sendražice a Týnec nad Labem Ovčáry. Starý Kolín hraje ve Vrbové Lhotě a Jestřábí Lhota ve Veltrubech.