David Ježek konečně zachytal a takřka zachránil Veletov od debaklu ! Krakovany zvítězili jediným gólem zápasu .

06.05.2014 20:56

Veletov upadl do hluboké herní krize. V neděli prohrál třetí zápas v řadě a pokud přičteme i kontumovaný zápas s Vrbovou Lhotou, tak na jaře bodoval pouze v prvním jarním kole ve Starém Kolíně a po té přišlo šest prohraných utkání. Veletovští hráči nevstřelili gól už 186 minut. V neděli v nebovidech znovu nepřekonali domácího golmana a díky podařenému zápasu Davida Ježka, prohráli „ pouze “ 0 : 4 ! První gól padl po osmi minutách hry, kdy domácí útočníci vyřadili veletovskou obranu a lehce zakončili. Druhý gól Nebovidům ve 27 minutě daroval Vašek Janovský, po jeho hrubé chybě zůstal před Davidem Ježkem samotný domácí hráč, který se nahodilé situace nezalekl a chladnokrevně zvýšil na 2 : 0. Ve 32 minutě poprvé zazářil právě David Ježek, který zabránil dalšímu gólu. Jenže o tři minuty déle ho veletovští obránci znovu nechali na pospas domácím hráčům, jejichž útočník hlavou zvýšil na 3 : 0. Ke konci prvního poločasu přišli dvě šance i pro Veletov, jenže Zdeněk Řehák hlavičkoval mimo branku a Aleš Scháněl vstřelil gól z postavení mimo hru, tudíž nemohl platit. Ve druhém poločase Veletov obdržel další gól a o vítězi bylo rozhodnuto. Domácí ještě po tomto gólu dvakrát za sebou trefili horní tyč branky a k dalším zákrokům se dostal David Ježek, obrana Veletova hořela jak papír! Navíc veletovští útočníci se vůbec k ničemu nedostali. Pouze k nepřesným střelám všech Janů  ( Šediny, Buňaty a Horáčka ), všichni mířili mimo branku.

Nebovidy potřetí v řadě zvítězili a vstávají z mrtvých. Na posledním místě ztrácejí pouze dva body na předposlední Hradišťko i dvanáctý Veletov. Který když v dalším kole nezabere a nezačne zase střílet góly, může se v příští sezoně ocitnout ve IV třídě. A vzhledem k losu zbylých zápasů sezony ( hlavně zápasů v Krakovanech, Sendražicích a nevyzpytatelném Hradišťku ), mám velké obavy z tohoto černého scénáře! Před začátkem sezony bych nevěřil, že když se tři sezony v řadě bojuje o postup, tak že se jako mávnutím proutkem najednou bude hrát o záchranu… V dalších zápasech se zvedli Krakovany, i když zvítězili pouze o gól, udrželi si šestibodový náskok před druhými Veltruby, ty porazili Vrbovou Lhotu, která i přes porážku zůstává čtvrtá. Třetí Tři Dvory porazili Jestřábí Lhotu. Týnec nad Labem urval tři body proti Starému Kolínu a z posledního místa se vyškrábal už na jedenácté o bod právě za Kolín.

V příštím kole musí Veletov zabojovat doma proti Štítarům aby mohl bojovat o vyšší místa v tabulce. Šlágr kola se hraje v neděli ve Veltrubech, kam přijedou Tři Dvory. Krakovany hrají v Ovčárech, Nebovidy ve Starém Kolíně a Hradišťko ve Vrbové Lhotě.