Honza Šedina hráčem zápasu mezi Veletovem a Ovčárama! Jistým sestupujícím je béčko z Týnce nad Labem .

11.06.2014 21:38

V předposledním kole letošní sezony hráči Veletova dokázali vstřelit 5 branek, což se mu letos ještě nepodařilo! Obrovskou zásluhu na tom má Honza Šedina, který sehrál výborný zápas a v neděli proti Ovčárům vystřelil hattrick! První gól však vstřelil ve 13 minutě ze standardní situace Dušan Sýkora. V 16 minutě ještě srovnal hostující Libel, ale poté už padali branky pouze za záda ovčáreckého golmana. V 35 minutě nacentroval míč před bránu Aleš Scháněl a Honza Šedina parádní střelou vrátil vedení na veletovskou stranu. V poločasové přestávce vystřídal v poli Tomáše Vokála navrátilec do sestavy Veletova – Vláďa Vedral. Jeho bratr Tomáš v 54 minutě zachránil Veletov před srovnávacím gólem, když na brankové čáře zasáhl za překonaného Milana Pohanku, který se také vrátil Veletovu pomoci k záchraně ve III. třídě. A tím smutným střelcem nebyl nikdo jiný než Josef Macháň, v první půli sezony hrající za Veletov! Hned poté odpověděl na tuto situaci stylem nedáš – dostaneš opět Honza Šedina, svým druhým gólem zvýšil náskok Veletova na dva góly. Čtvrtý gól Veletova vstřelil Michal Stolárik, pro něhož to byl první gól ve veletovském dresu. Musím pozdvihnout i snahu Lukáše Veselého, Zdeňka Řeháka nebo Tomáše Vedrala, jejichž pokusy se mezi tyče nevešli. V 78 minutě zařídil rohový kop Honza Šedina, z kterého nakonec i sám hlavou skóroval a dokonal svůj hattrick! Veletov zvítězil 5 : 1 a získal důležité tři body k záchraně…

Jistým sestupujícím je po tomto kole reserva Týnce, která by stejně po sezoně tuto soutěž musela opustit, poněvadž z Okresního přeboru Týnci nad Labem padá „ áčko “. Už jisté postupující Krakovany porazili ve šlágru kola Veltruby až po penaltách. Tři Dvory podlehli vysoko zachraňujícím se Nebovidům. Hradišťko porazilo poslední Týnec nad Labem, Štítary podlehli Vrbové Lhotě po penaltách a Sendražice porazili Starý Kolín. V souboji dvou reserv zvítězila Jestřábí Lhota nad Červenými Pečkami. V tomto kole padlo 36 gólů, což je pět gólů na zápas!

V posledním kole jede Veletov na Hradišťko, v případě sestupujícího jediného týmu, by Veletov mohl i prohrát, jestli ale budou sestupovat dva týmy, bude muset bodovat, protože Ovčáry hrají doma se Starým Kolínem a Nebovidy také doma s Týncem, o druhým sestupujícím by se tak rozhodlo v těchto zápasech. Jistotu záchrany mají pouze Hradišťko a Starý Kolín. V dalších zápasech nastoupí Vrbová Lhota v Krakovanech a Jestřábí Lhota v Sendražicích. Veltruby hrají v Červených Pečkách od půl druhé a ve dvě nastoupí Tři Dvory proti Štítarům na hřišti v Kolíně. Ostatní zápasy začínají v 17.00 a z výjimkou Týnce a Nebovid se hraje už v sobotu.