Josef Machaň poslal Kořenice do IV třídy ! Domácím týmům se v tomto kole vůbec nedařilo !!

31.05.2013 10:12

V předchozím kole jednoznačně přehráli první tým tabulky, v tom posledním se natrápili s jasným aspirantem na sestup. Veletovští hráči stále předvádějí nevyrovnané výkony! Tuto neděli přijeli do Veletova Kořenice, ty ve III třídě odehráli jedinou sezonu a už po tomto kole jsou téměř jistými sestupujícími zpět do nejnižší soutěže. Ale kdo si myslel, že do Veletova přijedou jen tak odevzdat body, se šeredně mílil! Veletov se znovu ke třem bodům protrápil! Tentokrát překvapivý výsledek odvrátili hlavně útočník Josef Machaň a golman Milan Pohanka!! Pro Josefa to byl určitě nejlepší odehraný zápas v dresu Veletova! Kořenicím vstřelil dva góly, na třetí přihrál a další hromadu obrovských šancí neproměnil! Už ve třetí minutě zápasu vstřelil první gól, ve 14 minutě milimetrově přihrál před branku Alešovi Schánělovi, pro něj už nebylo těžké míč dostat do branky, 2 : 0 !!  V 18 minutě střílel těsně vedle Lukáš Veselý. Kořenice se dostali zpět do zápasu gólem ve 22 minutě, když se hlavou prosadil hostující Urbánek. Od tohoto gólu se hosté psychicky a herně zvedli a hladký průběh zápasu pro Veletov byl pryč! Opět se hrálo ze strany na stranu a do šancí se dostávali i Kořenice. V 35 minutě nacentroval míč Aleš Scháněl Josefovi Macháňovi a ten nedal svou první velkou šanci v zápase. Tu další mu ve 42 minutě překazil hostující stoper, když jeho střelu, směřující do branky vyrazil z brankové čáry!! Před koncem prvního poločasu ještě ohrozil hostující branku Lukáš Veselý z trestného kopu, ale mířil těsně nad! Ve druhém poločase se až do 60 minuty nic zásadního nestalo. V té 60 dal svůj druhý gól Josef Machaň, když dorážel střílený centr Aleše Scháněla a od horní tyče se míč odrazil do branky na 3 : 1 ! V 65 minutě vystřídal Aleše Scháněla Honza Šedina. V 67 minutě neproměnil další dvě šance znovu Josef Machaň! V 73 minutě vůbec netrefil prázdnou branku Lukáš Veselý!! V 78 minutě neproměnil trestný kop nikdo jiný než Josef Machaň! Kořenice se v posledních 10 minutách dostali do tlaku, z něhož vytěžili dvě solidní šance, v prvním případě mířili těsně nad branku a v té druhé šanci opět zazářil Milan Pohanka svým parádním zákrokem!! Tečku za svýma smolnýma pokusama udělal Josef Machaň čtyři minuty před koncem, když šel sám na golmana, kterého sice překonal, ale už nedokázal trefit bránu!! Veletov se doma znovu nadřel ke třem bodům, ale naštěstí přeci jen zvítězil !!

Stejně jako Veletov se doma trápili i ostatní týmy. Hradišťko a Týnec dostali před svým publikem dokonce „ bůra “, Starý Kolín, Vrbová Lhota a Veltruby doma uhráli poze bod za remízu a tabulku vedoucí Volárnu potrápili Ovčáry, Volárna však nakonec potvrdila svoji formu a zvítězila.

     Špička tabulky tak zůstala beze změny. Volárna vede o tři body před Krakovanama, o další tři body níže je Veletov, čtvrté Sendražice mají na Veletov už šestibodovou ztrátu a na pátém místě je se stejným počtem bodů Starý Kolín. Poslední v tabulce zůstávají Kořenice, ti už na  99 % spadnou do IV. třídy. Zda je tam doprovodí zatím předposlední Ovčáry, ukáží výsledky vyšších soutěží. Dvanáctá Vrbová Lhota už by se měla udržet, i když vyhráno zdaleka nemá!

V příštím kole jede Veletov v neděli do Sendražic, Volárna už v sobotu do Velimi a Krakovany také  v sobotu hostí Týnec nad Labem, v tomto derby už Týnec nejednou dokázal vyhrát /=o)!! Poslední Kořenice hostí Hradišťko a předposlední Ovčáry Vrbovou Lhotu !!!