MILAN POHANKA VYCHYTAL PRVNÍ NULU V SEZONĚ AŽ V PŘEDPOSLEDNÍM UTKÁNÍ PODZIMU !!

13.11.2012 11:44

Tento víkend se odehrálo předposlední kolo podzimu 2012 III A třídy okresního přeboru. Veletov nastoupil už v sobotu od 14.00 hodin na půdě Vrbové Lhoty. Naposledy tam 0 : 1 prohrál a Vrbová Lhota tehdy  přerušila šňůru sedmi vzájemných zápasů, ve kterých Veletov vítězil. Veletov se ale na vítěznou vlnu znovu vrátil, Vrbovou Lhotu po osmé z devíti zápasů porazil a navíc se konečně dočkal své první vychytané nuly v sezoně Milan Pohanka, ten se i díky tomu vrátil na první místo v tabulce úspěšnosti gólmanů! Úplně jednoduchý zápas to ale nebyl, i když Veletov po celý zápas hru tak nějak kontroloval, Vrbová Lhota občas zazlobila a do nějaké šance se dostala. V úvodu zápasu měl dvě šance Aleš Scháněl, v té první nedosáhl na centr od Zdeňka Řeháka, v té druhé se od něj míč odrazil těsně vedle domácí branky po vyražené střele Jirky Vlka.  Gól padl až po půl hodině hry, ve 33 minutě rozehrál rohový kop Michal Novák, míč přelétl celé pokutové území až k zadní tyči na hlavu Jakuba Součka, ten už jen nasměroval míč do branky! Veletov vedl 1 : 0 ! I u druhého gólu ve 44 minutě byl Jakub Souček, jeho centr tečoval před brankou Lukáš Veselý na Aleše Scháněla a ten propálil vše, co mu stálo v cestě, míč skončil až v síti domácí branky! První poločas 2 : 0 pro Veletov! Tlak Veletova nepolevil ani po přestávce, ve 47 minutě trefil břevno z přímého kopu Lukáš Veselý! V 60 minutě přichází do hry Tomáš Vokál, který nahradil Pavla Kubku , kvůli bolesti svalů. Poté se hra trošku srovnala a přišli i žluté karty, udělené většinou za nesportovní chování. Další šance přišli až v zápěru zápasu, Jirka Vlk střílel do golmana, Aleš Scháněl měl pár šancí, ale byl v postavení mimo hru, Zdeněk Řehák střílel těsně nad branku, a poslední kdo ohrozil branku domácích byl Tomáš Vedral, který z přímého kopu jen o kousek branku přestřelil! Veletov zvítězil 2 : 0 a už v šesti zápasech v řadě neprohrál a navíc v posledních čtyřech utkáních bodoval naplno a neprohrál !!   

Za to Krakovany znovu zaváhali! Doma s Veltrubama pouze remizovali a získali pouze bod. První místo sice udrželi, ale nemají velký náskok. Veletov na ně z pátého místa, kam se po výhře posunul, ztrácí pouze šest bodů! Což je vzhledem k vývoji sezony více než dobré! Velim zvítězila v Ovčárech a výrazně si polepšila v tabulce, na sestupová místa má náskok 4 bodů. Dosud druhé Sendražice prohráli doma s Hradišťkem a spadli na třetí místo. Volárna prohrála v Nebovidech a Jestřábí Lhota ve Starém Kolíně, Starý Kolín se tak posunul na druhé místo… Zajímavý výsledek se vyklubal v Kořenicích, místní fotbalisté hladce vysoko porazili Týnec nad Labem! Ten je předposlední.

Příští víkend uzavře letošní podzim 13 kolo. Veletov doma přivítá poslední Ovčáry, Sendražice hrají v Týnci nad Labem a třeba Nebovidy ve Velimi. Šlágrem posledního kola podzimu bezpochyby bude zápas ve Starém Kolíně, kam přijedou Krakovany. Oba týmy se tak přímo utkají o titul „Mistr podzimu 2012“. Zatímco Krakovanům by stačila remíza, Kolín musí zvítězit!! A pozor, všechna utkání začínají už ve 13.30 hodin !!