MILAN POHANKA ZVEDL VELETOV !! MEZI DRUHÝM A TŘETÍM MÍSTEM JE UŽ 9 BODŮ !!

04.11.2013 18:24

Říká se, že jeden hráč tým nedělá, ale když se do branky Veletova postaví Milan Pohanka, jeho spoluhráči v poli  hrají úplně jiný fotbal, než, když je v brance jiný golman. Veletov se celou sezonu trápil, nejisté zákroky golmanů, trápení veletovských střelců a nakonec i malý počet hráčů před utkáním v Červených Pečkách, chtělo to razantní změnu, jinak by Veletov mohl hrát o záchranu ve třetí třídě!  A stalo se!  V  11 kole, ve Veletově proti Sendražicím nastoupil do branky Veletova Milan Pohanka, který se na jaře s Veletovem rozloučil. A hráčů se sešlo 15 !! Dvakrát tolik, co minulý týden v Pečkách! Okamžitě jsem věděl, že Veletov tentokrát neprohraje! A hráči nezklamali! Milan Pohanka vychytal čisté konto, veletovští hráči předvedli pěkný fotbal a z mnoha šancí vstřelili čtyři góly! Znovu to byl ten starý dobrý Veletov! Nutno dodat, že hosté hráli od 30 minuty v oslabení, ale v té době Veletov už 2 : 0 vedl, takže červená karta hostí vývoj skóre příliš neovlivnila! Veletovské branky postupně vstřelili Zdeněk Řehák, který potvrdil svou pozici v tabulce střelců, poprvé se za Veletov trefil Vláďa Kainc, svůj druhý gól v sezoně vstřelil Martin Březina a na konečných 4 : 0 se za Veletov po dlouhé době znovu prosadil někdejší kanonýr Veletova Luboš Sýkora! Poslední dva jmenovaní naskočili až do druhého poločasu, takže výborné střídání! Do mnoho dalších šancí se dostali Aleš Scháněl, Tomáš Vedral, Pavel Kubka nebo Michal Novák, ale ani jeden z nich nemířili přesně. Ke konci zápasu se do třech slibných šancí dostal Luboš Sýkora, druhý gól ale nepřidal!  A protože šance hostů s přehledem  zlikvidoval Milan Pohanka, Veletov s přehledem zvítězil a konečně vybojoval tři body!

I v ostatních zápasech, z výjimkou Jestřábí Lhoty, zvítězili domácí týmy. A vždy o jeden jediný gól, pouze Veletov zvítězil o víc gólů. Vrbová Lhota porazila poslední Nebovidy a vrátila se na třetí místo. Veltruby doma také nezaváhali a drží si druhé místo a tříbodovou ztrátu na první Krakovany. Na to třetí místo mají náskok už devíti bodů. Předposlední Týnec nad Labem znovu prohrál, tentokrát ve Třech Dvorech, které se touto výhrou vyhoupli na čtvrté místo před páté Štítary, které spadli ze třetího místa. Veletov zůstává dvanáctý, ale dokázal zmenšit ztrátu na jedenácté místo na pouhý jeden bod.

V dalším kole jede Veletov už v sobotu do Ovčár, kde v posledním utkání, na jaře tohoto roku prohrál 3 : 6, je na čase Ovčárům tuto potupnou porážku vrátit !!! Šlágr kola se ale sehraje v Krakovanech ! Tam přijedou druhé Veltruby, které s domácími sehrají tzv. zápas o šest bodů! V případě vítězství Krakovan, mohou domácí slavit titul mistra podzimu, vyhrají – li Veltruby, posunou se do čela oni se stejným počtem bodů, ale lepším skórem a lepším vzájemným zápasem! O mistru podzimu by se poté rozhodlo až v posledním kole! Třetí Vrbová Lhota hraje ve Štířatech a třeba poslední Nebovidy hrají doma se Třemi Dvory… Všechna utkání znovu začínají ve 14.00 hodin – Veletov už v sobotu 9. listopadu !!