Na veletovské hřiště musela o víkendu přijet sanitka… David Oliva chytil při rozstřelu tři penalty !

16.10.2014 08:12

  Ve Veletově se v neděli 12. října odehrál zápas, který za celou dobu, co veletovský fotbal sleduji, nepamatuji. Taková atmosféra, emoce hráčů i fanoušků a hlavně průběh zápasu od prvních minut do konce utkání, to se vidí snad jen jednou ze sta zápasů! Už začátek zápasu byl rozdílný od ostatních. Veltruby měli v prvních pěti minutách tři obrovské šance, kdy jejich hráči stáli tváří v tvář veletovskému golmanovi Davidu Olivovi, ale ani jednou netrefili bránu! Naopak hned první šanci v šesté minutě proměnil Aleš Scháněl a Veletov vedl 1 : 0 ! Připomínám, že úvody ostatních zápasů probíhali přesně opačně ( šance měl Veletov, ale první gól vždy vstřelili protihráči ). Jenže Veletov se dlouho z vedení neradoval. I když Veltruby nedokázali dát ani jeden regulérní gól ze hry, přesto během sedmi minut zápas otočili. V patnácté minutě v pokutovém území fauloval Dušan Sýkora a daroval hostům penaltu. Ty jí nepohrdli a srovnali na 1 : 1. A ve 22 minutě vstřelil gól Honza Šedina, bohužel znovu do vlastní branky, stejně jako při posledním vzájemném utkání ve Veltrubech, kdy domácím také pomohl svým vlastním gólem. První poločas tedy skončil 1 : 2, úspěch hlavně pro Veletov, který přežil mnoho šancí a nebýt dvou smutných zásahů, mohl poločas vyhrát. Ve druhém poločase se hra srovnala, Veletov se zlepšil v bránění a začal se dostávat do šancí. Jednu z nich využili bratři Sýkorovi. Dušan Sýkora naběhl s míčem do pokutového území, přihrál Lubošovi a ten na dvakrát dokázal míč vstřelit do branky. Jeden z veltrubských obránců při snaze ubránit veletovské hráče, udeřil Dušana do obličeje a dostal červenou kartu a musel předčasně do sprch. Dušan dostal žlutou za odplácení. Červená karta byla první „ čočkou “ pro hostující fanoušky, kteří byli velice rozčílení na sudího a dávali mu to slovně najevo. Pro Veletov bylo důležité srovnání stavu a výhoda jednoho hráče v poli na víc. To nejdůležitější se stalo deset minut před koncem utkání. David Oliva si při jedné z veltrubských šancí vyskočil pro míč, atakován hostujícím hráčem, při tomto souboji se však hostující hráč zranil na tolik, že mu pořadatelé museli zavolat sanitku. To už si fanoušci nebrali servítky a hrubě rozhodčího uráželi. Než přijela sanitka, dohodli se oba kapitáni s rozhodčím o předčasném ukončení zápasu za remízového stavu a o druhém bodu měli rozhodnout penalty. Když sanitka s hráčem za potlesku opustila hřiště, začal penaltový rozstřel. Podrobný rozpis pokutových kopů naleznete zvlášť u popisu zápasu. To hlavní ale je, že David Oliva tři penalty chytil a na dvě střely si sáhl! Díky tomu Veletov po šesté sérii penalt vyhecovaný zápas nakonec dotáhl do vítězného konce a vyhrál! Po druhé za sebou získal dva body za vítězství po penaltách a po třetí v řadě neprohrál! Závěrem bych chtěl jménem hráčů Veletova popřát brzké uzdravení a rychlý návrat k fotbalu právě zraněnému hráči Veltrub…

Z dalších utkání jen vyzvednu další vítězství Plaňan a Třech Dvorů. Ovčáry i Nebovidy naopak znovu prohráli. Volárna doma nestačila na Starý Kolín a Hradišťko prohrálo se Štítarama.

dalším kole hraje Veletov na Pašince už v sobotu od 10.00 hodin! Plaňany hrají v Nové Vsi a Tři Dvory ve Starém Kolíně. Poslední Nebovidy jedou na Hradišťko, předposlední Ovčáry do Týnce nad Labem… Kromě zápasu ve Starém Kolíně a na Pašince, všechna utkání začínají v 15.30 hodin.