Veletov konečně porazil Volárnu ! Zdeněk Řehák vstřelil hattrick a je v čele tabulky střelců …

01.10.2014 13:50

 Veletov po patnácti letech konečně porazil Volárnu ! Poslední vítězství v soutěžním zápase proti Volárně Veletov slavil na podzim roku 1999, kdy ji tehdy ještě ve IV. A třídě porazil 5 : 1. Od této doby proti sobě nastoupili sedmkrát. Pětkrát vyhrála Volárna, jednou se týmy rozešli bez branek a ten poslední zápas 28. října 2014 zvítězil Veletov. Faktorů, které vedli k vítězství bylo mnoho. Tím nejdůležitějším asi bylo to, že se Veletovským obráncům podařilo téměř „ vymazat “ ze hry nejlepšího střelce Volárny – Tomáše Šedivého, který Veletovu pokaždé vstřelil minimálně jeden gól. Tentokráte ho k ničemu nepustili a donutili ho k poločasovému vystřídání! Dalším faktorem byl určitě hattrick Zdeňka Řeháka, ten dal první gól z penalty v závěru prvního poločasu a na další dva mu ve druhém poločase téměř identicky centroval Lukáš Veselý. Zdeněk Řehák se tak vyhoupl do čela tabulky střelců a má dvougólový náskok před dalšími čtyřmi spoluhráči… Svůj první gól v této sezoně vstřelil Honza Šedina, který ve 30 minutě zápasu srovnával na 1 : 1 a vrátil Veletov do hry. Nemusím ani dodávat, že měl Veletov spoustu dalších šancí,především v prvním poločase, kdy se mohl prosadit hlavně Lukáš Veselý, který netrefil odkrytou bránu ale i Honza Buňata, Aleš Scháněl a Pavel Kubka, všichni měli opět střeleckou smůlu a gól tentokrát nepřidali. Mrzet je to nemusí, Veletov slaví třetí vítězství v sezoně a s devíti body poskočil do středu tabulky.

První jsou stále Plaňany, které znovu nadělovali, tentokráte si šestku, stejně jako Veletov z Plaňan odvezl Starý Kolín! Stejně jako Plaňany, zvítězil i druhý Týnec nad Labem, který 6 : 0 porazil Hradišťko. Třetí jsou po tomto kole Veltruby, které zvítězili v Nebovidech, ty jsou bez bodu stále poslední. Za to Ovčáry poskočili z předposledního místa na desáté díky výhře nad Novou Vsí, která je na předposledním místě vystřídala. Překvapení kola se zrodilo ve Třech Dvorech když domácí nestačili na Jestřábí Lhotu a spadli na páté místo. V posledním zápase Štítary přestříleli Pašinku.

V dalším kole jede Veletov 5. října do Starého Kolína, kde proti domácí jedenáctce nastoupí už od 13.00 hodin! Starý Kolín porazil Veletov ve dvanácti zápasech pouze dvakrát, Veletov má proti tomuto soupeři parádní bilanci, doufejme, že ji hráči v neděli potvrdí! Plaňany jedou na šlágr kola do Veltrub, Týnec do Jestřábí Lhoty a Tři Dvory na Volárnu. V sobotu se sehrají tři zápasy, Hradišťko přivítá Ovčáry, Nová Ves Štítary a poslední Nebovidy hrají už od 10.00 hodin na Pašince…