Veletov se se IV. třídou rozloučil vysokým domácím vítězstvím nad Sendražicemi ! Do III.třídy seVeletov vrací po šesti letech!

21.06.2023 10:39

Veletov v posledním kole sezony 2022-23 hostil na svém hřišti netradičně už v sobotu od 14.00 hodin béčko Sendražic. Veletovští hráči, kteří už měli jistotu prvního místa a postupu do III. třídy, hráče Sedndražic vůbec nešetřili a nastříleli jim devět gólů! K tomu dvakrát trefili tyč branky a Pepa Adamec neproměnil penaltu. Do vedení ale šli v desáté minutě zápasu hosté, když se střelecky prosadil Vojtěch Jansta, byla to však jediná chybka veletovské obrany a další branky patřili Veletovu. Na 1 : 1 srovnával v 19 minutě Honza Komeda a ještě do konce prvního poločasu otočil skóre ve prospěch Veletova Honza Gráf. Následně dvě tutové šance neproměnil nejlepší střelec Veletova – Pepa Adamec, který pohrdl i nařízenou penaltou proti Sendražicím, kterou taktéž neproměnil! V poločasové přestávce však všechny uklidňoval a sliboval že ve druhé půli „mu to tam padne“ :) Druhý poločas, to byl střelecký koncert Veletova. Už v 50 minutě se prosadil střídající Robert Dunka, v 59 minutě splnil slib Pepa Adamec a zvýšil už na 4 :1. Pátou branku Veletova vstřelil Vasil Želizňak, na 6:1 zvýšil druhou brankou v zápase Robert Dunka. Druhých branek v zápase se následně dočkali i Honza Gráf a Pepa Adamec, to už Sendražice hráli v deseti, po vyloučení hostujícího Matěje Kyšky a konec zápasu tak úplně vypustili. Poslední, devátou branku Veletova a zároveň poslední v sezoně vstřelil Honza Buňata a určil konečné skóre zápasu 9 : 1 pro Veletov.

Po zápase už naplno vypukly oslavy veletovského postupu do III.třídy, kam se Veletov vrací po šesti sezonách v nejnižší okresní soutěži. Ze IV. do III. třídy Veletov naposledy postupoval v roce 2000, tedy před 23 lety ! V roce 2005 postoupili Veletovští hráči dokonce do okresního přeboru, kde strávili dvě sezony a v roce 2007 spadli zpět do III. třídy, tu hráli až do roku 2017, kdy složený tým Veletov-Starý Kolín obsadil 6.místo. V roce 2018 Veletov přihlásil IV. třídu, kterou sehrál nejprve sám a následně jako třídvorské céčko a béčko. Do sezony 2022-2023 nastoupil úplně nový Veletovský tým. Veletovské hráče doplnili hráči polepského béčka, přišli další posily, nové logo, dresy, výsledkově hodně povedený podzim, poté malinko horší jaro a v závěru sezony vytoužený postup do III. třídy !!